Dzięki współpracy fundacji „Uśmiech Puchatka” z Portem Lotniczym Radom, dzieci z PSP nr 3 miały okazję zobaczyć lotnisko. Uczniowie „zerówki” oraz wolontariusze z klasy 6 Publicznej Szkoły Podstawowej nr 3 – razem z nauczycielami – zwiedzili radomskie lotnisko i porozmawiali z pracownikami.

Fundacja „Uśmiech Puchatka” pomaga dzieciom chorym i potrzebującym oraz ich rodzinom. – Staramy się zapewniać paczki żywnościowe, pomagamy również finansowo – powiedziała Marta Smal, prezes zarządu fundacji, dodając: – Zorganizowaliśmy tę wycieczkę przede wszystkim dla naszych wolontariuszy, którzy czynnie uczestniczą w akcjach charytatywnych dla fundacji.

Dzieci zwiedziły terminal, Lotniskową Straż Pożarną, przeszły także kontrolę pasażerską. Jednak największe wrażenie zrobił na nich wóz strażacki „Pantera”. – Z całej wycieczki najbardziej podobała mi się „Pantera”. Jest taka duża i fajna! – powiedziała Ala Brawczyńska z klasy „O a”.

Wiele radości sprawiło im też spotkanie z Zajączkiem Wielkanocnym. – Dostaliśmy od Wielkanocnego Zająca długopisy i smycze z logo lotniska – cieszyła się Iga Mortka.
Port Lotniczy Radom zaprasza grupy zorganizowane.

– Bardzo często gościmy dzieci ze szkół. Wycieczki są darmowe. Wystarczy wypełnić formularz dostępny na naszej stronie internetowej – powiedziała Katarzyna Piekarczyk, pracownik lotniska.